Nieuws

2017

Oktober2017
Aftands kantoorgebouw krijgt fraaie facelift

September 2017
Architecturale geveloplossingen voor nieuw NAVO-hoofdkwartier

Augustus 2017
Spelen met vormen en figuren in de gevel

Juli 2017
Brandweerkazernes krijgen nieuwe look dankzij cassettegevel

Juni 2017
Limeparts levert en plaatst 300m² gevelbekleding voor het renovatieproject VALVAN te Menen (Kortrijk)

April 2017
Voor de nieuwe hoofdzetel van Ores in Charleroi, werd Limeparts gekozen als leverancier voor de 4.500m2 gevelbekleding in aluminium cassettes.


Maart 2017
Limeparts plaatst 3300m² cassettengevel voor Hexos in Hamm, nabij Luxemburg.


Februari 2017
Ook dit jaar zal Limeparts aanwezig zijn op Architect@Work, ditmaal in Kortrijk Expo op 27 en 28 april 2017. De Alux extrusieprofielen van Limeparts worden, na de lancering in Luxemburg in 2016, ook op de beurs in Kortrijk in de kijker gezet. 

2016

April 2016

Lancering van AluX by Limeparts op Architect @ Work Luxemburg 2016.Januari 2016

Een realisatie van Limeparts op de front & back page van het Jaarboek 'Bouwen aan Vlaanderen' !2015

December 2015

Bezoek ons tijdens de beurs GEVEL 2016 in Rotterdam !
Registreren kan via onderstaande link:


Februari 2015

Edith Cavell Ziekenhuisgroep in Brussel breidt uit. Limeparts levert en plaatst, voor de nieuwe vestiging in Oudergem een plafond in aluminium cassettenuitvoering.

Januari 2015
Zowel Kärcher als Aldi kiezen een Limeparts geveloplossing. Het hoofdkantoor van Kärcher in Antwerpen wordt aangekleed met een aluminium cassettegevel die het gebouw de uitstraling moet geven die Kärcher geniet als marktleider in zijn segment. Bij de nieuwbouw van een Aldi-winkel in Suarlée viel de keuze op de aluminium cassettegevelbekleding dankzij de ATG-keuring waarover Limeparts beschikt.


2014

December 2014

De gevel van het prestigieuze appartementencomplex Zuidzicht fase 2 in Hasselt wordt bekleed met het Limeparts lamellen cassettesysteem. Deze variant op het standaard cassettesysteem speelt in op de vraag om esthetisch fijnere en strakkere elementen aan te brengen aan de gevel.


September 2014
In het kader van de verfraaiing van de treinstations, beheerd door EUROSTATION, levert en plaatst Limeparts cassettegevel- en kolombeplating voor Brussel-Zuid.


Juni 2014  


Architecten A2O won met de renovatie van het Virga Jessecollege in Hasselt de Arch School Award in de categorie “ Renovatie & Uitbreiding “.  Limeparts leverde de moderne, strakke en  geperforeerde aluminium gevel die nauw aansluit aan de geklasseerde vleugel van het gebouw.


April 2014

Limeparts zal ook de binnenafwerking van de nieuwe NATO gebouwen in Brussel (B) voor haar rekening nemen.  In het verlengde van de buitenafwerking zullen gelakte en geperforeerde aluminium cassettes worden geplaatst.


Maart 2014

Limeparts zal voor de Tijdelijke Vereniging Bemat-Lixon-Koeckelberg de volledige afwerking verzorgen van de gevel van het nieuwe hoofdkantoor van Ethias Verzekeringen in Charleroi.  Naast de traditionele cassettegevel worden extrusie lamellen en afwerkingsstukken geleverd en geplaatst, die er moeten voor zorgen de gevel volledig te sluiten.


2013

December 2013

Limeparts levert gevelbekleding voor een deel van de nieuwe Artesis Hogeschool die momenteel gebouwd wordt op de Leien in Antwerpen. Verder zal Limeparts ook fase twee van de renovatie van de ETAP gebouwen in Malle uitvoeren.


Juni 2013

In Evere ( Brussel ) bouwt BMW België een nieuw verkoopcentrum.  Limeparts plaatste reeds voor diverse BMW concessies de aluminium gevelbekleding en is ook voor dit project gekozen als uitvoeringspartner.


Juni 2013

Limeparts zal in de haven van Antwerpen voor Evonik Degusa naast de aluminium gevelbekleding ook geïntegreerde LED verlichting leveren en plaatsen.


Mei 2013

Limeparts geeft een nieuw elan aan zijn marktaanwezigheid en strategie in Frankrijk.  Er werd een samenwerkingsakkoord getekend met Look Façade om vanuit Parijs elke aanvraag op te volgen.  Look Façade is reeds geruime tijd actief in de Franse markt en beschikt binnen haar netwerk van bouwheren, architecten, aannemers en gevelbouwers over een expertise zowel naar de studie als de ontwikkelingen van oplossingen voor metalen gevelbekledingen.  Limeparts zal Look Façade ondersteunen en zal vanuit België voor elk project een duurzame en gepaste oplossing aanbieden.


Mei 2013

Limeparts start met de plaatsing van 4000 m2 stalen cassettegevel voor Solaris in Clamart, één van de voorsteden van Parijs.  Dit project past in het concept Solaris Énergie Positive® ,  hernieuwbare positieve energie voor gebouwen (BEPOS) ontwikkeld door SERCIB Frankrijk.


April 2013

Limeparts levert de aluminium gevelbekleding van het prestigieuze project Balard in Parijs (+/- 6500 m2) waar naast het ministerie van landsverdediging diverse hoofdkwartieren van de Franse strijdkrachten zullen ondergebracht worden.  Een andere naam die het project meekreeg is “ Le Pentagone français “ of “ Balardgone “.  Het totale project behelst de bouw en renovatie van 390.000m2 bureauoppervlakte.


Januari 2013

* Met de opdracht voor het realiseren van strakke wit gelakte cassettegevels voor het project White Princess in Koksijde, versterkt Limeparts haar aanwezigheid in Oost- en West-Vlaanderen.

 

 

 

 

  

 
* ETAP, fabrikant van industriële verlichting uit Malle, heeft Limeparts als partner gekozen voor de vernieuwing van de gevels van haar showroom.

* Limeparts geniet de eer als eerste bedrijf in België het Qualisteel-certificaat in ontvangst te nemen. Op 26 januari 2013 werd onder belangstelling van de pers, dit certificaat officieel aan Limeparts overhandigd door de VOM (Vereniging voor Oppervlaktetechnieken).

* Staalbouwer Aelterman uit Gent, toonaangevend in Europa in onder andere bruggenbouw, heeft stalen gevelbekleding gekozen voor de renovatie van zijn hoofdkantoor. Het one-stop-shop principe van Limeparts van engineering tot montage was de keuzeparameter voor het gunnen van deze opdracht.


2012

November 2012

Na de realisatie van de gevelbekledingen voor de NATO, zal Limeparts eveneens diverse gevels bekleden binnen de SHAPE-site van Bergen (B); dit gebeurt in het kader van de volledige modernisering van de infrastructuur van hun gebouwen.


Augustus 2012

* Limeparts zal haar creativiteit kunnen loslaten op een klein maar zeer uniek project voor de Vlerick Management School in Brussel.

* Limeparts heeft met succes het project Deventrade in Deventer (Nederland) afgewerkt; een gevelproject met aluminium 3mm gelakte cassettes.


Juli 2012

Limeparts investeert! Limeparts voegt een nieuwe ponsmachine toe aan haar machinepark om de verdere groei te ondersteunen, zowel voor sub-contracting als voor projecten.


Juni 2012:

Limeparts heeft de renovatie toegewezen gekregen van AZ Jan Palfijn te Gent. Limeparts werd gekozen omwille van zijn breed aanbod, gaande van strakke cassettes over geperforeerde en gebogen gevelelementen, inclusief de integratie van sierdorpels in het geheel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari 2012:

Limeparts realiseert de aluminium gevelafwerking van de bovenverdieping van het Rijksarchiefcentrum in Brussel.


Januari 2012:

Limeparts heeft met betrekking tot het NATO project ook de afwerking toegewezen gekregen van fase 2, de Wings. Deze realisatie betreft een combinatie van strakke en gefacetteerde aluminium cassettes en dakafwerking.


2011

November 2011:
Limeparts renoveert de binnen – en buitenbekleding en de projectomkastingen van de Palais de Justice de la Communauté Européenne in Luxemburg stad in geanodiseerd en gelakt aluminium.


November 2011:
Limeparts heeft de levering en plaatsing toegewezen gekregen van de stalen cassettegevels voor fase 1 van de nieuwe gebouwen van de NATO in Evere.


Oktober 2011:
De oplevering van het Gerechtsgebouw van Hasselt is succesvol verlopen. Aannemer en architect loven de kwaliteit van de geperforeerde aluminium cassettegevel en de betrouwbaarheid van de samenwerking met Limeparts.